Регламентування польових оглядів структурує роботу агрономів — фахівець

22 вересня 2020 41 0
Регламентування польових оглядів структурує роботу агрономів — фахівець
Kurkul.com

Розробники сервісу AgroOnline додали до функції агрономічного скаутингу регламенти польових оглядів. Про це йдеться у матеріалі «Агроскаутинг: навіщо потрібні регламенти польових оглядів?» на SuperAgronom.com.

За словами Віктора Боровика, засновника та операційного директора компанії AgroOnline, на підприємствах кожен зі спеціалістів здійснює огляд поля теж по-своєму і зазвичай відсутня структурованість, немає чітко прописаних алгоритмів і регламентів. Розуміючи це, в AgroOnline спочатку надали можливість кожному клієнту прописати свої регламенти, щоб агрономічна служба працювала за цими правилами.

«Регламент — це конкретний перелік дій і параметрів, які потрібно «взяти» в полі — відповідно до культури, до фази розвитку рослини, технологічного прийому (наприклад, обробки пестицидом тощо), аж до збирання врожаю включно», — пояснив Віктор Боровик.

Методологія агроскаутингу виписується спільно з головним агрономом підприємства. Для лінійних чи регіональних агрономів створюються інструкції, на що звертати увагу, що міряти, що фотографувати — по кожній культурі. З прив’язкою до конкретних фаз.

«В новій версії AgroOnline методики огляду будуть закладені безпосередньо в саму процедуру фіксації. Агроном не зможе робити все на власний розсуд, а тільки так, як розписано в методиках», — зазначив операційний директор AgroOnline. 

Він відзначає, що чітке регламентування дає змогу структурувати роботу агрономів у полі. Якщо працюють більш як 2-3 агрономи, то це єдиний формат звітності щодо огляду. У другу чергу, головний агроном точно розуміє, що його лінійні або регіональні агрономи не пропустять жодного з важливих параметрів для культури в певній фазі.

Віктор Боровик підкреслює, що регламенти дають змогу послідовно вибудувати роботу агрономічної служби, а усі агрономи в полях працюють в єдиному напрямку.

Читати за темою: AgroOnline удосконалює функції агроскаутингу

Виконано за допомогою Disqus