Виробники молока вимагають спростити доступ до програм держпідтримки

23 вересня 2020 65 0
Виробники молока вимагають спростити доступ до програм держпідтримки

Представники молочної галузі вимагають від уряду відкрити для них доступ до програм держпідтримки. Про це розповів керівник проєкту «Сімейні молочні ферми» Сергій Чернієнко у матеріалі на AgroPolit.com.

Він зазначив, що бюрократичні процедури для отримання держпідтримки, на яку передбачені кошти з держбюджету, настільки складні, що господарі не можуть їх домогтися. Та додав, що «корова не чекає», поки в уряді позабирають всі довідки. 

«Ми потерпаємо від державної бюрократії. Не всі документи можемо вчасно отримати, не всі готові на них чекати, не всі знають, як їх правильно видавати. І через це затримки. Якщо ми розробляємо програми держпідтримки, їх треба спрощувати. Щоб проста людина могла не кататися 3-5 разів до міста, бо це час. А якщо взяти людину, яка доглядає за худобою — у неї цього часу обмаль, тому що корова не чекає, треба заготовляти корми», — зазначив Сергій Чернієнко. 

Нагадаємо, у Києві 25 вересня відбудеться Всеукраїнський молочний форум 2020, організований Спілкою молочних підприємств України та Центром новітніх технологій та інновацій.

Виконано за допомогою Disqus