В ЄС підтримали визнання еквівалентності насіння зернових культур з України

25 вересня 2020 57 0
В ЄС підтримали визнання еквівалентності насіння зернових культур з України
Kurkul.com

У вівторок, 22 вересня 2020 р., комітет Європейського парламенту з питань сільського господарства та розвитку сільських територій, AGRI, підтримав визнання еквівалентності для насіння зернових, кукурудзи та сорго з України. Про це повідомляє пресслужба «Насіннєвої асоціації України».

Це рішення комітету AGRI відкриває шлях до винесення документу на пленарний розгляд всього Європейського парламенту, який наразі попередньо можна очікувати вже в жовтні, тобто, останній крок, який фіналізує  еквівалентність та дозволяє почати  експорт насіння зернових, кукурудзи та сорго до ЄС.

Комітет Європейського парламенту з питань сільського господарства та розвитку сільських територій, AGRI, підтримав визнання еквівалентності для насіння зернових, кукурудзи та сорго з України. 

Сюзана Григоренко, виконавчий директор Насіннєвої асоціації України, підтвердила, що, врешті, мають зелене світло для голосування на сесії Європарламенту і вже остаточного рішення. Після багатьох років процедури Україна може вже незабаром отримати рішення ЄС по еквівалентності насіння.

«Не зважаючи на те, що 2020 р. видався доволі складним роком в багатьох питаннях, розгляд визнання еквівалентності українського насіння в ЄС нарешті зрушив з місця. Взимку почали надходити перші новини, що незабаром європейці розпочнуть рух по законодавчій процедурі — і вже 7 квітня Єврокомісія опублікувала проєкт рішення. Після чого наше питання успішно пройшло процедуру громадських слухань в ЄС, і наразі проходить розгляд в комітеті», — повідомила вона.

Раніше повідомлялося, що в Україні зареєстровано законопроєкт щодо спрощення реєстрації насіння.

 

Виконано за допомогою Disqus