Через погодні умови в Україні із затримкою розпочався збір цукрових буряків

27 вересня 2020 62 0
Через погодні умови в Україні із затримкою розпочався збір цукрових буряків

Через несприятливі погодні умови в регіонах виробничий сезон переробки цукрових буряків урожаю поточного року розпочався 5 вересня. Про це інформує пресслужба Інформаційного-аналітичного порталу АПК України.

«Затримка збору цукрових буряків на 2-3 тижні через погодні умови є реальністю цього аномального року, але не позначиться на об’ємах урожаю. Цього року планують запрацювати 33 цукрових заводи, що на 2 більше ніж минулого року», — йдеться в повідомленні.

За прогнозами, виробництво цукру в 1,2 млн т повністю забезпечить потребу внутрішнього ринку за рахунок власного виробництва.

За інформацією Держстату у 2020 році площі посіву цукрових буряків становили 218,9 тис. га — на рівні минулого року. Перехідні залишки на початок 2020/21 МР становлять 60-70 тис. т на промислових підприємствах та 40-50 тис. т на підприємствах гуртової та роздрібної торгівлі.

«З урахуванням прогнозованого виробництва цукру в 1,2 млн тонн та перехідних залишків — внутрішній ринок України буде забезпечений цукром в повному обсязі», — йдеться в повідомленні.

Читати за темою: В Україні виробили 44 тисячі т цукру у новому сезоні

Виконано за допомогою Disqus