На Луганщині через пожежі може постраждати врожай кукурудзи

1 жовтня 2020 41 0
На Луганщині через пожежі може постраждати врожай кукурудзи

Через масштабні лісові пожежі в Луганській області може істотно постраждати урожай кукурудзи. Про це повідомив директор елеватора ПСП «Левада» Валерій Довбуш, інформує Elevatorist.com.

«На полях Сєверодонецького району аграрії не до кінця прибрали соняшник, а прибирання кукурудзи ще не починалася. Дуже побоюємося за урожай кукурудзи, він може дуже сильно постраждати через пожежі», — зазначив Валерій Довбуш.

За його словами, зерносховище ПСП «Левада» працює в штатному режимі, вогонь йому поки не загрожує.

«Пожежі вирують дуже сильні. Навколо вогонь, найбільше страждають села — вони просто вигорають. Наш елеватор знаходиться в промзоні, вогонь йому поки не загрожує », — пояснив директор елеватора «Левада».

Представник компанії «Агротон» Віра Любова повідомила, що сильний вітер сприяє поширенню вогню на Луганщині.

«У зоні видимості у нас пожеж поки немає, тільки сильний запах гару. Але дме дуже сильний вітер, він в будь-яку хвилину може принести вогонь. Аграрії в нашому районі встигли прибрати соняшник, кукурудзяних полів в окрузі немає. Ми всі стежимо за ситуацією в інтернеті. 2020 рік дуже багатий негативами — то коронавірус, то криза, то тепер ось пожежі, в яких гинуть люди», — зазначила Віра Любова.

Виконано за допомогою Disqus