Фермери з Херсонщини планують експортувати шафран

28 вересня 2020 219 0
Фермери з Херсонщини планують експортувати шафран
pixabay.com

В смт Любимівка Каховського району Херсонської області Віталій та Тетяня Шакало уже протягом 4 років вирощують шафран. Наразі фермери планують консолідувати об’єми спеції у партію для експорту. Про це йдеться на офіційній сторінці «Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва» у Facebook.

Віталій Шакало один з перших в Україні почав вирощувати шафран на 5 сотках, а зараз він вже має близько 2 000 послідовників, які також вирощують шафран на теренах України. 

«На 15 сотках землі можна зібрати 2 кг шафрану. 1 грам спеції ми не продаємо дешевше ніж по 5 доларів, частіше по 6,5-7,5 доларів», — каже Віталій Шакало. 

У найближчих планах Віталія Шакало сертифікація продукції. Протягом 5 років його супроводжують спеціалісти ГО «Земля Таврії», яка є партнером UHBDP у Херсонській області.

«Під час заходів UHBDP ми познайомилися з людьми, які нам допомагали на різних етапах становлення бізнесу. Завдяки проекту ми знайшли своїх клієнтів на посадковий матеріал, ми допомагаємо іншим учасникам проекту з технологією вирощування. У найближчих планах консолідувати об’єми спеції у партію для експорту. Разом з учасниками проекту думаємо про кооперацію надалі, треба готувати документи для експорту та виходити на міжнародний ринок», — розповідає Віталій Шакало.

Читайте також: Фермер із Одещини виростив бразильські гарбузи

Виконано за допомогою Disqus