Уряд знову хоче передати МОЗу керівництво Держпродспоживслужбою

9 жовтня 2020 63 0
Уряд знову хоче передати МОЗу керівництво Держпродспоживслужбою
AgroPolit.com

У верховній Раді зареєстровано законопроєкт №4142 «Про систему громадського здоров'я», ключовим автором якого є народний депутат від «Слуги народу» Михайло Радуцький. Цим законопроєктом народні депутати намагаються вчергове забрати частину повноважень МЕРТу (Держпродспоживслужби (ДПСС) і передати їх під кураторство МОЗу. Про це заявив кандидат на пост голови ДПСС Геннадій Супіханов, пише AgroPolit.com.

Зазначається, що це не перша спроба розчленування функцій ДПСС. На серпневому засіданні Кабміну, нардепи намагалися проштовхнути проєкт постанови, яким увесь контроль над Санітарно-епідеміологічною службою (СЕС) передається у руки головного санітарного лікаря України та МОЗ. Після консолідованого виступу аграрних спілок та профільних організацій проти такого рішення, постанову було відкликано. Однак на цьому спроби втручання у роботу ДПСС не припинилися, зокрема у вересні був зареєстрований законопроєкт №4142 «Про систему громадського здоров'я».

«Наразі ми бачимо другу — більш витончену спробу втручання: народний депутат від «Слуги народу» Михайло Радуцький зареєстрував законопроект №4142 «Про систему суспільного здоров'я». За прозорими формулюваннями цього законопроекту — банальна спроба забрати частину функцій Держпродспоживслужби і через супровідну до цього документа нормативку передати їх все до того ж МОЗ через новостворений орган — Координаційну раду з питань громадського здоров'я. У разі прийняття закону №4142 рада буде виступати постійним консультативно-дорадчим органом Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ)», — пояснює Геннадій Супіханов.

Детальніше про ситуацію з Держпродспоживслужбою та МОЗ читайте у матеріалі «Геннадій Супіханов: Кожен день зволікання з призначенням глави Госпродпотребслужби — крок до розвалу служби та діючої системи харчової безпеки»

Виконано за допомогою Disqus