На Вінниччині вилучили контрафактне насіння соняшника та кукурудзи

12 жовтня 2020 262 0
На Вінниччині вилучили контрафактне насіння соняшника та кукурудзи
Прокуратура

На Вінниччині вилучено контрафакт насіння кукурудзи та соняшника, орієнтованою вартістю 6,3 млн грн, яке реалізувалось фермерам під виглядом оригінальної продукції. Повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури триває проведення слідчим управлінням ГУ ДФС в області досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом використання підроблених захисних голографічних елементів та фірмових знаків при реалізації насіння соняшника та кукурудзи під виглядом продукції світових брендів та підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи», — йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування кримінального провадження за вказаним фактом встановлено місця зберігання контрафактної продукції.

Так, 08.10.2020, за оперативного супроводження УСБУ у Вінницькій області, прокурорами та податківцями, на підставі ухвали суду, проведено ряд обшуків на території Вінницької області під час яких вилучено голографічні документи з ознаками підробки, 1289 мішків розфасованого насіння соняшника та кукурудзи орієнтовною вартістю понад 6,3 млн грн, які реалізовувались фермерам під виглядом оригінальної продукції та мікроавтобус, яким здійснювалось перевезення контрафактного вантажу.

Наразі вживаються заходи щодо накладення арешту на вилучене майно.

Читати за темою: На Харківщині чиновники привласнили 245 т фермерського насіння соняшнику

Виконано за допомогою Disqus