На Харківщині чиновники привласнили 245 т фермерського насіння соняшнику

2 жовтня 2020 84 0
На Харківщині чиновники привласнили 245 т фермерського насіння соняшнику
Kurkul.com

На Харківщині слідчі завершили досудове розслідування за фактом незаконного заволодіння насінням соняшника. Своїми діями зловмисники спричинили матеріальний збиток фермерам області на понад 2,5 млн грн. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

Зазначається, що під час слідчо-оперативних дій працівники поліції встановили, що організована злочинна група, до складу якої входили директор державного підприємства та два керівники його підрозділів, протягом 2018 р. шахрайським способом заволоділа насінням соняшника загальною вагою 245 т, яке фермерські господарства передали на зберігання.

«Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, здійснювали слідчі відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями слідчого управління ГУНП в Харківській області за оперативним супроводженням Управління Служби безпеки України в Харківській області та процесуальним керівництвом прокуратури Харківської обл.», — йдеться у повідомленні.

Правопорушникам загрожує до 12 років тюремного ув’язнення.

Читати за темою: На Хмельниччині фермер неправомірно використовував 21 га землі навчального закладу

Виконано за допомогою Disqus