Фермерам порадили, як уберегти паї від «шахматки»

20 жовтня 2020 295 0
Фермерам порадили, як уберегти паї від «шахматки»
Kurkul.com

Завдяки індексу стабільності від компанії AgroOnline фермери зможуть вчасно відстежувати неоформлені паї, або ж зміну орендаря. Про це йдеться у матеріалі «AgroOnline: Як уберегти паї від простою та «шахматки» на Kurkul.com.

Як розповів операційний директор компанії AgroOnline Віктор Боровик, індекс цілісності — це показник того, наскільки земля, яка обробляється в межах одного поля, є підконтрольна підприємству. Тобто він показує наскільки поле закрито паями і договорами оренди, адже бувають випадки, коли якісь паї недооформлені.

«Також цей індекс може розв'язувати проблему розбиття поля чужими паями, так звану «шахматку». Зокрема, аграрій буде бачити, коли вона починається, і відстежувати коливання значень індексу», — зазначив він. 

Індекс цілісності показує результати в межах одного поля, а потім вираховується за всіма активами господарства. З його допомогою можна дізнатись, наскільки те чи інше поле ефективне з точки зору цілісності земельного масиву.

«Розраховується індекс цілісності в умовних показниках — від 0 до 100%, тож можна відстежувати динаміку його зміни як для кожного поля окремо, так і для земельного банку в цілому», — додав Віктор Боровик. 

Крім того, коливання цього індексу вказують на те, як працюють юристи господарства, земельний відділ й землевпорядники із наявними землями та наскільки їх робота ефективна.

Читати за темою: Ферма на прокачку: як диджиталізуватись без крові, сліз і поту

Виконано за допомогою Disqus