Держгеокадастр добровільно відмовиться від державних земель і передасть їх громадам — Лещенко

20 жовтня 2020 115 0
Держгеокадастр добровільно відмовиться від державних земель і передасть їх громадам — Лещенко

Згідно з Указом президента України Володимира Зеленського, відповідно до ст.117 Земельного кодексу України всі державні землі після 25 жовтня Держгеокадастр передасть громадам. Про це розповів голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко в матеріалі «Передача державних сільгоспземель народу — це відновлення історичної справедливості для українців» на Latifundist.com.

«Це займе близько 2-х місяців. Фактично Держгеокадастр добровільно відмовиться від державних земель і передасть їх громадам, а вони зареєструють їх як свою власність в рамках нових адміністративно-територіальних кордонів і стануть повноцінними господарями цієї землі. Передавши землю громадам, ми також нівелюємо корупційні ризики, які були пов'язані безпосередньо з Держгеокадастр з 2013 р., коли йому передали ці землі в управління», — пояснив він.

Роман Лещенко підтвердив, що державна с/г земля буде передана фактично до кінця 2020 р. Все буде залежати від того, як швидко громади прийматимуть землю.

«Як це буде виглядати? Голова Держгеокадастру дає доручення територіальним управлінням, а вони безпосередньо працюють з головами громад — реєструють і передають землю. Тобто це бюрократичний процес: чим швидше громади відреагують — тим швидше пройде перереєстрація. Ми оперативно 100% всієї державної землі передамо народу, тобто громадам», — розповів він.

При цьому, як підкреслив голова Держгеокадастру, відомство буде передавати землю вже після місцевих виборів новосформованій владі на базі громад, яку вибере український народ.

Читайте також: Указ Зеленського НЕ передасть держземлі ОТГ

Виконано за допомогою Disqus