Пожнивна соя допомагає отримати 75 тисяч грн з га — досвід господарства

19 жовтня 2020 10567 0
Пожнивна соя допомагає отримати 75 тисяч грн з га — досвід господарства

У насіннєвому господарстві «СіНа» для збільшення інтенсивності виробництва вводять у зернобобову сівозміну «пожнивну» сою. Про це йдеться у матеріалі «Що таке соя і з чим її їдять? — історія насіннєвого господарства СіНа» на Latifundist.com.

Зазначається, що цього року на підприємстві отримали в середньому близько 8 т/га пшениці на зрошенні, середня ціна якої склала 5-6 тис. грн/т.

«Разом отримуємо 40-45 тис. грн/га. Крім того, при використанні надранніх сортів сої можна отримати додатково ще 3 т/га. При середній ціні в 10 тис. грн — отримуємо ще 30 тис. грн. Тобто загальний дохід з 1 га становить 70-75 тис. грн», — поділились досвідом у господарстві.

Також у матеріалі зазначається, що на підприємстві зацікавилися соєю ще у 2005 р., оскільки на той момент її вирощування було економічно вигідним. І зараз вона не поступається позиціям іншим високомаржинальним культурам.

«При вирощуванні «основної» сої (квітень-жовтень) підприємству вдавалося досягти врожайності в 4,5-5 т/га. Крім того, варто згадати той факт, що витрати на полив при вирощуванні «основної» сої нівелюються подальшим використанням ґрунту під посів озимого ячменю, якого можна зібрати близько 8-9 т/га. Виходячи з цього, легко підрахувати, що сумарний дохід при вирощуванні двох культур набагато вищий», — йдеться у матеріалі.

Читайте також: В Україні запустили новий унікальний проект про прибуткове свинарство

Виконано за допомогою Disqus