В Україні запустили новий унікальний проект про прибуткове свинарство

6 жовтня 2020 9006 0
В Україні запустили новий унікальний проект про прибуткове свинарство

Щоб показати на прикладі прибуткового свинокомплексу вплив передових технологій на рентабельність галузі, Kurkul.com спільно з групою компаній VITAGRO запускає проєкт PROFITна свиноферма.

Аналітики прогнозують, що до 2027 року світове споживання свинини зросте до 131 млн т, тож є хороші перспективи для розвитку експортних поставок цієї продукції. Чи вийде їх реалізувати — залежить від епізоотичної ситуації, підтримки галузі державою та, звісно, від самих операторів ринку.

«В Україні є господарства, чий підхід до технологій та застосування міжнародного досвіду у свинарстві забезпечує стабільність і прибутковість бізнесу, попри непросту ситуацію з АЧС. Серед них — група компаній VITAGRO. Саме тому на прикладі свинокомплексів показуємо, як створити успішну свиноферму, що приносить прибуток», — кажуть автори цього проєкту.

Відповідно до рейтингу Latifundist.com, тваринницький підрозділ ГК VITAGRO входить у ТОП - 15 виробників свинини України.

Тварини свинокомплексу VITAGRO представлені данською генетикою. Тут використовують породи йоркшир та ландрас — гібрид, який отримується при схрещуванні цих двох порід покривається термінальним хряком породи Дюрок. В результаті є трьохпородний гібрид, який показує чудові результати в таких показниках, як приріст ваги, конверсія корму, якість м'яса.

У наступному випуску PROFITної свиноферми буде розказано, як відбувається процес осіменіння, які умови потрібні свиням у період очікування та як з'являються на світ поросята.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ: Як створити успішну ферму, яка приносить прибуток

Виконано за допомогою Disqus