Українські фермери зменшують площі сівби озимих

20 жовтня 2020 297 0
Українські фермери зменшують площі сівби озимих
Kurkul.com

Через погодні «гойдалки» — посуху, раптові зливові дощі, аграріям західних областей довелось зменшити площі під озимими. Про це розповів Микола Лозовицький, агроном ТОВ «Ім. Лесі Українки», що на Волині у матеріалі «Пшениця, жито і ячмінь — урожай 2020 і прогнози на 2021 рік» на Kurkul.com.

«Цього року площі під озимі зернові довелося зменшити — не мали попередника під пшеницю в достатній кількості. Якщо ж говорити про результати, то в цьому сезоні на пшениці в господарстві отримали 5,5 т/га, жито вродило теж на 5 т/га», — зазначив аграрій.

Зважаючи на кількість опадів і очікуючи на сприятливі зиму та весну, у ТОВ «Ім. Лесі Українки» сподіваються на вищі врожаї.

Як зазначається у матеріалі, досить сильні опади на початку жовтня припинили тривалу посуху в більшості регіонів. Водночас у Західній, Південній і Центральній частинах України, де з 24 вересня по 2 жовтня кількість опадів подекуди перевищує 130 мм (2,5 місячної норми), верхні шари ґрунту вже перезволожені. Це додатково ускладнило умови посівної, адже в багатьох господарствах техніка просто не може виїхати в поле. 

Виконано за допомогою Disqus