Стабільні врожаї на Півдні неможливо отримувати без зрошення — думка

23 жовтня 2020 68 0
Стабільні врожаї на Півдні неможливо отримувати без зрошення — думка

Високорентабельні культури потрібно вирощувати тільки із застосуванням зрошувального обладнання. Таку думку висловив провідний менеджер з продажу систем зрошення Valley компанії АСА «АСТРА» на півдні України Дмитро Жмак у матеріалі «Зрошення як ключ до успішного тваринництва. Запорізька область» на Latifundist.com.

«Якщо аграрій дивиться в бік вирощування високорентабельних культур (на сьогодні це кукурудза на зерно, соя різних сортів, як ранніх, так і пізньостиглих) і при цьому хоче отримувати стабільно високі врожаї, йому потрібно звернути увагу саме на зрошення», — уточнив Дмитро Жмак.

На його думку, сучасне сільське господарство, особливо на Півдні країни, неможливо уявити собі без правильної системи поливу.

«Південна Україна — це зона ризикованого землеробства, де без зрошення отримати урожай кукурудзи, сої, та й, в принципі, багатьох зернових культур дуже важко. І зрошення стає невід'ємною частиною успіху будь-якого сільськогосподарського виробника», — розповів Дмитро Жмак.

Агрокомпанія «Росія» разом зі збільшенням земельного банку вирішила перейти на більш сучасні технології. Згідно з матеріалом, у 2002 р. керівництво підприємства прийняло рішення про покупку першої дощувальної машини кругового типу Valley.

«Спочатку «стародавній» трактор щодня заправляли 200-250 л солярки. Потім купили кругові дощувальні машини, які потрібно було заправляти раз в чотири доби. У нас в господарстві працює стара Valley, якій вже 16 років. Це найперша машина в Україні, яка дотепер працює», — зазначив головний агроном підприємства «Росія» Олександр Баранов.

Першою культурою на поливі, яку почали вирощувати в агрофірмі «Росія» була соя. Сьогодні зрошення використовують для вирощування багатьох культур, основним параметром при виборі яких є висока рентабельність.

Читати за темою: Без зрошення на полях Херсонщини можна навіть не отримати сходи — аграрій

Виконано за допомогою Disqus