Без зрошення на полях Херсонщини можна навіть не отримати сходи — аграрій

8 жовтня 2020 82 0
Без зрошення на полях Херсонщини можна навіть не отримати сходи — аграрій

На підприємстві «Віко», яке веде свою діяльність з 2014 р. в Херсонській області, вирощують сою, пшеницю, кукурудзу. Однак, без зрошення в даному регіоні можна навіть сходи не отримати. Про це розповів керівника компанії Віктор Возняк в матеріалі «Зі зрошенням і другий урожай — реальність: досвід Віко. Херсонська область» на Latifundist.com.

«З опадами у нас зовсім погано. Зима суха, дощів в цьому році взагалі було мало. Останній пройшов місяць тому. В таких умовах дощувальна машина дає дуже великі перспективи», — пояснює керівник.

У компанії з 700 га земельного банку 500 га під зрошенням. Для зрошення використовується дніпровська вода з Каховського магістрального каналу. Надалі, вода за допомогою насосних станцій підіймається і нагнітається в систему закритих трубопроводів. Через них вода подається на поля кінцевих споживачів.

З огляду на зміни клімату, пропускної здатності старої системи трубопроводу недостатньо для того, щоб забезпечити в повному обсязі поточні потреби всіх водокористувачів. Таким чином аграріям в години пік доводиться домовлятися між собою і по черзі поливати культури на полях.

Читати за темою: Уряд посилюватиме розвиток зрошення в Україні

Виконано за допомогою Disqus