Фермер із Луганщини поділився досвідом впровадження технології No-Till

23 жовтня 2020 1317 0
Фермер із Луганщини поділився досвідом впровадження технології No-Till
Kurkul.com

Олексій Павлов, директор фермерського господарства «Айдар-овоч» із Луганської обл. поділився досвідом технології вирощування та збирання. Про це йдеться у матеріалі «Олексій Павлов: Тренд цього року — не тільки продати, але і купити правильно» на Kurkul.com.

«Раніше в господарстві була парова система вирощування пшениці. Одного разу після рясних дощів восени на полі були вимоїни, наче рани. Тоді я зрозумів, що потрібно шукати інший шлях. Багато процесів на той момент почерпнули із зарубіжної літератури. Сьогодні ми використовуємо «розумний No-Till», працюємо органічними і мінеральними добривами у комплексі», — розповів він.

Олексій Павлов зазначив, що використання мінеральних добрив стандартні —  нітроамофоска, амофос і селітра. Пестициди використовують таких фірм — Август, Bayer і Syngenta. З органічних препаратів віддають перевагу добривам Гуміплюс із вермікомпосту. 

На ФГ «Айдар-овоч» працюють за новою технологією збирання — очісуюча жниварка.

«Більша частина озимих культур цього року ми зібрали нею. Коси у такої жниварки немає, у чому є свої переваги. Можна пізніше збирати або раніше збір почати, а все тому, що збирається лише зерно. Продуктивність висока — до 200 га за день, що є хорошим показником. Швидкість збирання вища за звичайну жниварку, витрати дизельного палива менші. Якщо пшениця підсихає, тоді очіс дає втрати — переходимо на звичайні зернові жниварки», — розповів Олексій Павлов.

Читати за темою: Elvorti презентував 6-метрову зернотукову сівалку для No-Till

Виконано за допомогою Disqus