Силосування в поліетиленові рукави має низькі витрати при виробництві — досвід

27 жовтня 2020 42 0
Силосування в поліетиленові рукави має низькі витрати при виробництві — досвід
Kurkul.com

На прикладі досвіду ФГ «Тетяна 2011» фахівці Олександр Сивогорло, заступник голови з агрономічних питань ФГ «Тетяна 2011», та Олексій Савчук, менеджер з розвитку аграрних технологій в Центральному регіоні LNZ Group, розповіли про всі етапи вирощування силосу від обробітку ґрунту до закладання силосу. Зокрема, про особливості силосування в поліетиленові рукави, що має низькі витрати при виробництві. Про це йдеться у матеріалі «Справа смаку: як забезпечити молочну ферму кормом» на Kurkul.com.

Так, особливу увагу у ФГ «Тетяна 2011» приділяють підготовці ґрунту, вибору сорту і гібриду, нормі та глибині висіву, внесенню добрив та захисту рослин. 

Догляд за посівами силосної кукурудзи на господарстві полягає в розпушуванні ґрунту за допомогою борони. А збирання силосної кукурудзи проводиться в той момент, коли в зернівки в качанах досягають воскової стиглості.

«У ФГ «Тетяна 2011» проводять силосування у полімерні рукави, місткістю 250 т кожний. Так, процес силосування починається одразу після наповнення рукава за допомогою пресу, при цьому значення pH стрімко знижується, що дозволяє зберегти якість кормів на високому рівні. Втрати в такому випадку становлять 1-8%, а у силосних ямах — до 25% сухої речовини. При ферментації температура в рукавах не перевищує 30 °C, що запобігає втратам енергії і утворенню важко перетравлюваних компонентів», — йдеться у матеріалі.

Вже за 2-3 тижні зберігання силосна маса готова до вживання тваринами.

Основними перевагами даної системи є низькі капітальні витрати при виробництві 1 т силосу, відсутність довгострокових вкладень при будівництві капітальних споруд, таких як силосні траншеї, ефективне бродіння і низькі втрати, оптимальні умови для щоденного відібрання необхідної кількості корму.

Читати за темою: Ефективність роботи молочної ферми залежить від якісного силосу — думка

Виконано за допомогою Disqus