Сівалка Väderstad Spirit має високу продуктивність сівби — досвід фермера

27 жовтня 2020 66 0
Сівалка Väderstad Spirit має високу продуктивність сівби — досвід фермера
Kurkul.com

Віктор Цибульський, засновник і директор фермерського господарства «Вільне» із Вінниччини, поділився досвідом переходу від класичного посівного обладнання до сучасного комплексу, а також дав оцінку його роботи. Про це йдеться у  матеріалі «Віктор Цибульський: Ми не перестанемо сіяти хліб» на Kurkul.com.

Уже другий сезон у ФГ «Вільне» працює пневматична зернова сівалка Spirit 600C з робочою шириною 6 м від компанії Väderstad. Вона має надзвичайно високу продуктивність сівби за умов традиційного обробітку ґрунту, обладнана великим бункером 5 тис. л і забезпечує стабільний висів, дає нам рівномірну глибину висіву за рахунок хорошого притискного зусилля сошників.

«Ми обирали агрегат винятково під себе. Ключова вимога — максимально висока якість сівби та надійність обладнання», — запевнив Віктор Цибульський.

За його словами, основна «фішка» у Spirit — це те, що за один прохід вона виконує кілька важливих операцій: готує насіннєве ложе, висіває добрива, ущільнює поверхню ґрунту між переднім ґрунтообробним знаряддям та висівними секціями, сіє, прикочує і мульчує. При чому всі ці дії виконуються чітко та злагоджено.

«Власне, після того обладнання, з яким ми працювали раніше, різниця дуже відчутна. Ясна річ, ми отримуємо насамперед якісний посів. Більше того, у порівнянні з темпами роботи на старих сівалках, посівна в нашому господарстві завдяки Spirit проходить удвічі швидше», — розповів директор ФГ.

Також Віктор Цибульський відзначив, що для переналаштування сівалки необхідно всього 10 хв, адже вона має систему управління Väderstad E-Control.

Виконано за допомогою Disqus