На Дніпропетровщині у держвласність повернули с/г землі вартістю 22 млн грн

28 жовтня 2020 85 0
На Дніпропетровщині у держвласність повернули с/г землі вартістю 22 млн грн
Kurkul.com

На Дніпропетровщині у держвласність повернули ділянку с/г призначення площею 44 га та вартістю понад 22 млн грн. Повідомляє пресслужба Дніпропетровської прокуратури.

Зазначається, що господарським судом Дніпропетровської області задоволено позовні вимоги Новомосковської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області до двох товариств та приватного нотаріуса стосовно скасування записів про держреєстрацію речових прав та витребування земельної ділянки вартістю понад 22,6 млн грн.

Встановлено, що у 2019 р. на підставі договору оренди, укладеного між Головним управлінням Держгеокадастру в області та товариством з обмеженою відповідальністю, останнє отримало у користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 44 га на території Василівської сільради.

Проте, згідно інформації ГУ Держгеокадастру в області, договір оренди спірної земельної ділянки з товариством не укладався. Отже, право розпорядження майном підприємство отримало незаконно та у подальшому передало землю в суборенду іншому товариству.

Читати за темою: Описано механізм розірвання договорів емфітевзису після запуску ринку землі

Виконано за допомогою Disqus