У Києві представили український літальний апарат для внесення ЗЗР

30 жовтня 2020 742 0
У Києві представили український літальний апарат для внесення ЗЗР
traktorist.ua

В рамках щорічної агровиставки ІнтерАГРО 2020 у Києві компанія «Аерофаб Україна» презентувала літальний апарат українського виробництва для ультрамалооб'ємного внесення ЗЗР. Про це розповів Сергій Сироцинський директор  «Аерофаб Україна», на Traktorist.ua.

«У кожного девайсу є своє призначення, сфера застосування та свій сегмент ринку. Наша презентаційна модель — наступний етап розвитку у техніці для внесення ЗЗР. Економічно вигідна технологія ультрамалооб’ємного внесення відома у нас серед науковців та тих небагатьох клієнтів, яких ми з нею вже познайомили. Вона потребує особливих інструментів і наш літак є одним із них», — зазначив він.

Зазначається, що літак обладнано бензиновим двигуном італійського виробника Polini потужністю 36 к.с., максимальна злітна маса близько 170 кг. Відповідно, при нормі внесення 2-3 л/га обробляється близько 60 га/год (500-600 га щоденно) при ширині захвату 20 м. Максимальна швидкість — 100 км/год, а розмір краплі — 100 мК. 

У спеціальному програмному забезпеченні створюється польотне завдання із заданими координатами ділянки для обробітку і літак в автоматичному режимі виконує поставлену задачу.

У якості злітної смуги достатньо звичайної дороги, придатної для їзди авто, завдовжки 150-170 м. 

Літак має значно нижчий рівень шкідливих викидів у атмосферу у порівнянні з 5-6 тракторами з аналогічними робочими завданнями. Також літак потребує значно менше води.

Ціна агролітака виробництва «Аерофаб Україна» складає 4,1-4,2 млн грн, що приблизно вдвічі менше вартості самохідного наземного обприскувача.

Читати за темою: Моніторити поля за допомогою дронів необхідно на різних стадіях — фахівець

Виконано за допомогою Disqus