Господарство з Івано-Франківщини отримає статус племінного репродуктора

30 жовтня 2020 75 0
Господарство з Івано-Франківщини отримає статус племінного репродуктора
Вікна

Господарство ТОВ «Ґудвеллі Україна», що знаходиться в с. Студінці Калуської ОТГ Івано-Франківської обл., претендує на присвоєння статусу «племінний репродуктор» із розведення корів голштинської породи. Про це інформують «Вікна».

У 2018 р. на господарство було завезено з Угорщини 99 голів племінних чистопородних нетелів голштинської породи. Відтоді господарство розводить та вирощує тварин.

При проведенні візуальної оцінки наявних племінних (генетичних) ресурсів, за місцем провадження господарської діяльності суб’єкта, комісія встановила, що господарство працює в закритому режимі та утримує 373 голови великої рогатої худоби, у тому числі 200 корів.

Минулого року від однієї корови надоєно 9,715 тис. л молока за рік. Це є найвищим показником серед господарств Івано-Франківської обл.

На думку комісії, умови розміщення ферми та утримання тварин відповідають технологічним вимогам рівню ведення селекційно-племінної роботи та Порядку присвоєння відповідного статусу суб’єктам племінної справи у тваринництві.

Читати за темою: На Київщині збудують комплекс на 900 дійних корів

Виконано за допомогою Disqus