Аграріям виділили 123 млн грн на часткову компенсацію вартості техніки

3 листопада 2020 122 0
Аграріям виділили 123 млн грн на часткову компенсацію вартості техніки
Kurkul.com

29 жовтня Мінекономіки затвердило розподіл коштів у розмірі 122,8 млн грн сільгосптоваровиробникам, які придбали техніку та обладнання вітчизняного виробництва поточного року. Про це повідомляє відомство.

Кошти отримають 1104 аграрія, які придбали 2411 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання і подали заявки на часткову компенсацію у вересні 2020 р.

«Аграріям вже компенсовано майже мільярд гривень за купівлю вітчизняної сільгосптехніки і обладнання. Ми очікуємо, що обсяг компенсації за заявками по цій програмі перевищить запланований ресурс, тому Мінекономіки вже ініціювало відповідні зміни щодо перерозподілу коштів з інших програм. Позиція міністерства в тому, щоб задовольнити потреби усіх сільгоспвиробників, які подали документи на держпідтримку», — прокоментував Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України.

Загальна сума профінансованої компенсації станом 29 жовтня 2020 р. складає 986,3 млн грн. Зокрема, кошти отримали 3 601 аграріїв, які за вказаний період придбали 7447 одиниць сільгосптехніки та обладнання.

Нагадаємо, за бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» у 2020 році передбачено 1 млрд грн.

Виконано за допомогою Disqus