На Півдні України висаджують перші промислові сади мигдалю

5 листопада 2020 101 0
На Півдні України висаджують перші промислові сади мигдалю
pixabay.com

На Півдні України почали висаджувати перші промислові сади мигдалю. Про це повідомив Геннадій Юдін, президент Української горіхової асоціації, на своїй сторінці в Facebook.

«Створення промислових мигдальних садів — це не просто амбітна програма Української горіхової асоціації, а один з реальних способів диверсифікації сільського господарства в умовах мінливого клімату, особливо для Півдня України», — написав він.

Геннадій Юдін зазначив, що за мигдалем майбутнє українського горіхівництва, адже клімат змінюється і в цих умовах горіх відчуває себе добре.

«Це надає аграріям можливість диверсифікувати традиційний аграрний бізнес. Тому перші конкретні кроки для створення промислового мигдалевого ведення господарства вже зроблені, перші щеплені саджанці українських сортів сьогодні відправляються для створення нових садів мигдалю», — повідомив президент Української горіхової асоціації.

Також він зазначив, що разом із розширенням розплідника мигдалю і розвитком промислових мигдальних садів відразу ж виникає необхідність у створенні оптимальної технології вирощування в промислових садах для підвищення рентабельності мигдалевого садівництва. У цьому українським гріховодам допоможе досвід українських аматорів-садівників і закордонна практика.

Читати за темою: На Київщині запустили промисловий комплекс з доробки фундука

Виконано за допомогою Disqus