У Мінекономіки презентували концепцію страхування сільгосппродукції

6 листопада 2020 86 0
У Мінекономіки презентували концепцію страхування сільгосппродукції
Kurkul.com

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України презентовано концепцію страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою. Про це повідомляє Луганська облдержадміністрація.

Зазначено, що це захист майнових інтересів страхувальників для забезпечення стабільності виробництва у сільському господарстві.

Так, «Агрострахування-2021» передбачає страхування посівів озимої зернової сільськогосподарської культури з державною підтримкою (озимої пшениці, жита, ячменю) на випадок її загибелі внаслідок настання страхових ризиків (окремих або їх комбінації).

«Підтримка держави шляхом здешевлення страхових платежів (премій) за договорами страхування сільськогосподарських культур від ризиків загибелі стане мотивуючим фактором для участі аграрного бізнесу у цій програмі», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, планується відшкодування частини страхового платежу до 80%.

Наразі розроблено та здійснюється процедура погодження проєкту Закону України щодо правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою. 

Раніше повідомлялося, що наступного року уряд виділить на агрострахування 672 млн грн

Виконано за допомогою Disqus