Держава відшкодує фермерам вартість понад 12 тисяч племінної худоби

9 листопада 2020 102 0
Держава відшкодує фермерам вартість понад 12 тисяч племінної худоби
Kurkul.com

За поданими заявками господарств на відшкодування вартості племінних ресурсів, дотацій за племінні нетелі, телиці, корови нараховано на 12,5 тис. тварин. Про це повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока.

«Цьогоріч українські молочні господарства здійснили суттєве оновлення генетичного фонду, а програма держвідшкодування вартості генетичних ресурсів вкотре довела свою актуальність. Дотацій за самі племінні нетелі, телиці, корови нараховано на 12,5 тис. тварин», — розповіла Ганна Лавренюк, віце-президент АВМ.

Однак, за її словами, у фонді на відшкодування вартості племресурсів закладено 300 млн грн, а нарахувань — на 382,3 млн грн. Тому господарства, включені до реєстру отримувачів відшкодування за тварин чи сперму, отримають орієнтовно 77% від очікуваної суми відшкодування.

«Прикро те, що через технічні помилки і недосконалість системи кільком господарствам відмовлено у внесенні до реєстру отримувачів дотації», — зазначила віце-президент АВМ.

Зазначається, що 5 листопада ВРУ проголосувала за законопроєкт №3295 «Про внесення змін до ЗУ про державну підтримку сільського господарства України», за яким почне працювати електронна система Державний аграрний реєстр (ДАР), що буде інтегрована з усіма кадастрами, реєстрами, ДПС, ССУ тощо.

«Через ДАР господарство зможе подаватися на чинні програми держпідтримки онлайн, а система автоматично перевірятиме відповідність заявки і доданих документів критеріям — неможливо буде подати не ту заявку чи не додати в пакет необхідну довідку, виключається суб’єктивний людський фактор і технічні затримки пошти», — підсумувала експертка. 

Читати за темою: Господарство з Чернігівщини претендує на статус племінного репродуктора

Виконано за допомогою Disqus