Господарство з Чернігівщини претендує на статус племінного репродуктора

4 листопада 2020 908 0
Господарство з Чернігівщини претендує на статус племінного репродуктора
Kurkul.com

Господарство ФГ «Бутенко» претендує на статус племінного репродуктора із розведення корів української червоно-рябої породи. Про це йдеться у новому відео LNZ Group «Силосна кукурудза для молочного тваринництва в ФГ «Бутенко».

В господарстві наразі утримують 1,5 тис. голів ВРХ, з них 630 голів фуражних корів, 535 дійних, решта це бички на відгодівлі та молодняк.

Наразі надій 24 л на дійну голову. Утримують корів симентальської, української червоно-рябої, чорно-рябої та голштинської порід.

Як зазначили у господарстві, високого рівня молочної продуктивності корів можна досягти лише за дотримання повноцінної годівлі корів силосними гібридами та створення оптимальних умов утримання для тварин.

Для якісного силосу в господарстві висівають силосний гібрид кукурудзи S3909 від UNIVERSEED. Також цього року засіяли 4 ділянки тестовими гібридами від компанії LNZ Group.

«Задля забезпечення високої якості молока наразі маємо усе необхідне обладнання — встановлена доїльна зала типу ялинка, 2 танки охолоджувачі для миттєвого охолодження та зберігання молока потрібної температури. Наразі господарство претендує на статус племінного репродуктора із розведення корів української червоно-рябої породи», — зазначив головний зоотехнік господарства Присівок Павло.

Він додав, що господарство наразі ставить собі за мету виводити лише племінних та здорових тварин, які будуть давати молоко і здорове потомство.

Виконано за допомогою Disqus