Названо сучасний цифровий прилад для вимірювання щільності ґрунту в польових умовах

10 листопада 2020 116 0
Віктор Боровик, засновник компанії AgroOnline
Kurkul.comВіктор Боровик, засновник компанії AgroOnline

Одним із важливих завдань для створення повноцінної агрономічної картини на полі є вимірювання щільності ґрунту. Про це розповіли спеціалісти унікальної системи для управління аграрним бізнесом AgroOnline у матеріалі «Загублене поле, оцифровка найнятих комбайнів та продаж зерна — Ферма на прокачку» на Kurkul.com.

Для створення повноцінної агрономічної картини на полі Віктор Боровик, засновник компанії AgroOnline, передав у користування агрономічній службі компанії Grano Group пенетрометр SKOKAGRO S600 — сучасний цифровий прилад для вимірювання щільності ґрунту в польових умовах. Він дозволяє виявити глибину залягання плужної підошви і ступінь її ущільнення з високою точністю на глибині до 60 см. Кожна проба  ґрунту має власну GPS-прив’язку, а отже, усі дані оцифровуються із точністю до 1 см.

«Агроном має пройти по полях і за допомогою пенетрометра виміряти щільність ґрунтів. Обладнання фіксує точку заміру за допомогою сигналу GPS, визначає тиск у ґрунті й одразу відправляє дані в систему AgroOnline», — пояснює Віктор Боровик.

Вимірювати ущільнення почали в Київському кластері Grano Group одночасно з проведенням глибокого рихлення. Саму ґрунтообробну операцію проводили за допомогою глибокорозпушувача GASCON SS3F-9S500 PRO, агрегатованого з трактором Fendt 936.

«Рихлення проводимо на глибину 40 см, при цьому навантаження на техніку складає близько 80%. Це є в межах допустимої норми. «Купи» агрегат не горне, адже нам важливо правильно і якісно підготувати поля для озимих культур», — каже Олександр Подгорний, головний агроном Grano Group, і проводить заміри ущільнення ґрунту на полі.

Читайте також: Аграріям порадили, як полегшити збут вирощеної продукції

Виконано за допомогою Disqus