Названо основні кроки у земельних відносинах в новоствореній ОТГ

10 листопада 2020 265 0
Названо основні кроки у земельних відносинах в новоствореній ОТГ
Kurkul.com

Андрій Дем’янович, засновник та керівник онлайн-сервісу Feodal.online, інструктор «Земельних Котиків», розповів про те, що має зробити голова громади на своїй посаді у земельному питанні в першу чергу. Про це йдеться у блозі «5 кроків для голови новоствореної ОТГ у земельних відносинах» на AgroPolit.com.

Зокрема, 1 крок — це створити дієву команду. Голова ОТГ має побудувати команду землевпорядників, які будуть реалізовувати земельну реформу у межах громади.

Наступним кроком є визначення цифрових меж громади. Одним із завдань нового голови ОТГ — створити онлайн-карти своїх меж.

Провести аудит земельного банку ОТГ також є необхідним кроком. Найважливішим завданням такого аудиту є можливість знати, хто користується землею, хто має незареєстровані договори, а також кому нараховувати земельний податок, а кому ні. За допомогою Feodal.online можна провести аудит якісно та швидко.

Керівнику ОТГ потрібно якісно використовувати отриману інформацію. На цьому етапі важливо встановити зв‘язок із користувачами земель ОТГ. Після того, як оренду зареєстровано, бюджет громади почне отримувати від неї як мінімум єдиний податок із сільгоспвиробників. Також необхідно вивести із тіні великих орендарів та фермерів в ОТГ. 

Від проведеного земельного аудиту в ОТГ громада отримає надходження до бюджету.

«Нині пройшли вибори — є голови новостворених ОТГ, які починають працювати для своїх громад. Ми, Feodal.online, які зробили не один аудит ОТГ та провели аудит земельного банку майже на 11 млн га сільськогосподарських земель на території України», — підсумував Андрій Дем’янович.

Виконано за допомогою Disqus