Громадам передадуть право зміни цільового призначення землі — МЕРТ

12 листопада 2020 202 0
Громадам передадуть право зміни цільового призначення землі — МЕРТ
Kurkul.com

Щоб у найближчі роки створити десятки тисяч нових фермерських господарств та робочих місць в агросекторі, потрібно максимально спростити земельні відносини та передати частину земельних повноважень на місця органам самоврядування. 

Про це заявив під час конференції «Інсайти земельної реформи. Які питання на порядку денному?» заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, інформує Zemelka.ua.

Зокрема, це стосується зміни цільового призначення земель, процедура якої наразі складна та довготривала. МЕРТ планує передати питання зміни призначення земель на розгляд органів місцевого самоврядування.

«Господарство бажає заснувати переробку — постає питання зміни цільового призначення землі. Чи побудувати тваринницький комплекс — це знову питання зміни цільового призначення землі. І тут неможливо централізовано координувати й розв'язувати ці питання: тут у нас буде полуниця, тут вівці. На місцях людям краще це видно і вони проаналізують усі фактори. Це базова річ — віддати землю у розпорядження громад. Скажімо, на Івано-Франківщині в громаді заснували сушку плодів. До цього люди роками їздили на заробітки. Тепер працюють на своїй землі. Тобто, це потрібно віддати на місця», — прокоментував Тарас Висоцький.

Також, за його словами, потрібно віддати громадам екологічний контроль.

«Головне, щоб люди не відмовлялися від своїх планів та ідей через бюрократичні перепони. Щоб людина не проходила сто кіл бюрократичного пекла. Не можна допустити, щоб кожен четвертий інвестор відмовлявся від своїх планів в Україні через бюрократичні складнощі», — вважає Тарас Висоцький.

Читайте також: Конституційний суд не виніс рішення щодо закону про ринок землі

Виконано за допомогою Disqus