У Польщі вирощують ремонтантні сорти малини в тунелях

14 листопада 2020 2827 0
У Польщі вирощують ремонтантні сорти малини в тунелях
pixabay.com

Виробники малини в Польщі поступово відмовляються від вирощування ремонтантних сортів у відкритому ґрунті та віддають перевагу вирощуванню таких сортів в тунелях. Про це повідомляє Jagodnik.

«В околицях міста Краснік насадження ремонтантних сортів малини в відкритому грунті майже зникли. Натомість, на півночі Мазовецького воєводства виробники вкладають свої кошти в закладку плантацій ремонтантних сортів малини для вирощування в тунелях. Схоже, що такі сорти переживають якийсь ренесанс», — пише видання.

За даними Центрального статистичного управління Польщі урожай малини в 2020 р. може скласти 122 тис. т. Це на 60% більше, ніж минулого року. 

«Ми можемо помітити зміни в співвідношенні насаджень літніх і осінніх сортів малини. Перші набирають популярність через хороших смакових якостей, але погані погодні умови в цілому негативно впливають на якість літніх сортів ягоди», — повідомив Томаш Смоленський, представник Інституту економіки сільського господарства та харчової промисловості Польщі (IERiGŻ).

Читати за темою: В Україні ціна пізньої малини зросла до 245 грн/кг

 

 

Виконано за допомогою Disqus