Новий гібрид рису побив світові рекорди урожайності

14 листопада 2020 172 0
Новий гібрид рису побив світові рекорди урожайності
pixabay.com

Вчені із Китаю зібрали рис із неймовірною врожайністю — 22,5 т/га. Тестування проводились в центральній провінції Хунань. Про це пише SuperAgronom.com.

Автором гібридного рису є Юань Лунпін, відомий китайський вчений агроном. За його словам, продукція, вирощена на 1 му (1/15 га), може годувати п’ятьох людей протягом одного року.

«Я більш ніж схвильований, Селекційний прорив має велике значення для забезпечення продовольчої безпеки Китаю, оскільки середня врожайність нового гібриду на 10-20% вища за інші сорти», — сказав Юань Лунпін.

Створення нового сорту дало змогу не лише істотно збільшити виробництво зерна, але й поліпшити його якість. Наприклад, нещодавно вирощений рис, посаджений на 100 млн му (близько 6,7 млн га) може прогодувати 100 млн осіб протягом цілого року.

«Для наступного кроку наш пріоритет — отримати схвалення уряду і просувати новий високоврожайний гібрид по всій країні протягом найближчих декількох років. Ми також застосуємо цю технологію до інших видів рису або навіть пшениці», — зауважив науковий співробітник Китайського національного Центру досліджень і розробок гібридного рису Чи Сіньці.

Він також додав, що розробка третього покоління гібридного рису стабілізує загальний обсяг виробництва зерна в Китаї і вплине на практику сівби рису в усьому світі.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus