Фермер з Черкащини планує замість молочної ферми відкрити равликову

16 листопада 2020 128 0
Фермер з Черкащини планує замість молочної ферми відкрити равликову
Kurkul.com

Фермер з Черкащини планує закривати молочну ферму та відкривати равликову. А все тому, що тримати у господарстві корів не вигідно. Про це розповів керівник реабілітаційного центру в селі Медведівка Чигиринського району Микола Сташук, інформує uman.info.

«Держава цим питанням не хоче перейматися. Дуже складно отримати прибуток: ти ходиш-ходиш по тих колах, і нічого. Молоко до Черкас ми не возимо. У нас на місці (в селі Медведівка — ред.) є людина, яка купує молоко по 9.50 грн за літр. То ж ми продаємо на місці. Пробували займатися переробкою, але це дуже багато питань: холодильники, приміщення, люди, здоров’я. Ми спробували, однак затратної частини більше», — розповів Микола Сташук.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Іван Точений, пояснив, що така ситуація виникла тому, що цінова політика на молоко залежить від шляху його вироблення (доїльні апарати, холодильники), а також у кого його купують (селяни, фермери). Наприклад сільськогосподарські підприємства здають молоко від 10-12 гривень за літр, а ціна за літр для селян від 5.50 до 6 грн.

Зазначається, що нині на Черкащині розведенням великої рогатої худоби та виробництвом молока займається близько 150 сільськогосподарських підприємств.

Читайте також: Господарство з Чернігівщини претендує на статус племінного репродуктора

Виконано за допомогою Disqus