Збільшити прибутки підприємства допоможе сучасна техніка — аграрій

24 листопада 2020 101 0
Збільшити прибутки підприємства допоможе сучасна техніка — аграрій
Kurkul.com

Григорій Плічко, директор і власник ПП «Альтаїр», вважає, що головним показником успішної праці є не великі оброблювані площі, а прибуток з 1 га за допомогою сучасної техніки. Про це йдеться у матеріалі «Підсумки OkAgro — диджиталізація в дії» на Kurkul.com.

Він зазначив, що з 2003 р., моменту створення підприємства ПП «Альтаїр», земельний банк  було розширено з 50 до 2 тис. га. Діяльність підприємства починалась з вітчизняної техніки, проте чим більше господарство обробляло землі, тим більше точності й автоматики хотілось бачити.

«Хотілось спати спокійно, а не чекати дзвінка з новинами про чергову поломку. Тому ми почали диджиталізацію з закупівлі відповідної техніки — обрали трактори John Deere», — розповів аграрій.

Григорій Плічко також наголосив на кардинальній зміні клімату, яка спричинила дефіцит вмісту вологи в ґрунті. Такі обставини зумовили перехід підприємства на вертикальний обробіток ґрунту.   

Зараз вже господарство використовує диференційоване внесення добрив з обов'язковим аналізом ґрунту, в результаті чого вдалось зекономити 2,5-3 т добрив на кожному полі. Крім того, підприємство використовує диференційовану сівбу та застосовує карти врожайності. 

«Так, ці технології коштують недешево, техніка також є дорогою, проте результати, які ми бачимо на полях, підтверджують необхідність впровадження сучасних технологій. Термін окупності техніки становитиме 3-4 роки. Не бійтесь розвитку, точне землеробство — не гроші на вітер», — підсумував Григорій Плічко.

Читати за темою: В Україні не вистачає комбайнерів та трактористів

Виконано за допомогою Disqus