Технологія посіву Opti-Till на 9% збільшує урожайність пшениці

25 листопада 2020 164 0
Технологія посіву Opti-Till на 9% збільшує урожайність пшениці
traktorist.ua

На господарстві «Трайдент Кепітал» на 9% збільшено урожайність пшениці, завдяки технології прямого посіву Opti-Till® універсальною сівалкою Hybrid Т6 від компанії Claydon.

Про це йдеться у матеріалі «Деталізація: сівалка для технології Opti-Till — Claydon Hybrid Т6» на Traktorist.ua.

«У порівнянні урожайності пшениці протягом 10 років на фермі Claydon, де використовується технологія Opti-Till® з урожайністю на сусідній фермі з традиційною технологією, результат показав +9% на користь Opti-Till®», — зазначається у повідомленні.

При цьому технологія Opti-Till сприяє відновленню природного / здорового стану ґрунту, де рослини більш стійкі до екстремальних погодних умов. Так, в умовах невеликої кількості опадів (390 мм в 2011 р.) різниця між врожайністю пшениці на агрофірмі з традиційною технологією і агрофірмі Claydon склала 26%. При рясних опадах різниця в прирості врожаю знижувалася (723 мм в 2014 р.) 6%.

Читати також: Фермер поділився досвідом впровадження технології вирощування с/г культур в умовах посухи

Наразі в господарстві триває планування наступної посівної кампанії, яка буде відбуватися за аналогічною технологією, результати якої вже видно. Планують сіяти сою. Технологію Opti-Till® тут вперше впровадили два роки тому, але, за словами Юрія Корнєва, агронома агропідприємства, вже є прибуток 2 тис. грн/га.

«Урожайність від технології ви отримаєте, як мінімум, аналогічну до класичної, але Opti-Till® та Hybrid T6 — це економія на операційних витратах, часі, пальному та інших витратах. Це також збереження продуктивності ґрунту», — зазначив Анатолій Пензін, представник заводу Claydon Drills в Україні.

Загалом, він та команда Claydon вірять, що Hybrid T6 має велике майбутнє в Україні. Мова йде про саму технологію Opti-Till®, здатну створювати оптимальні параметри для розвитку рослин в екстремальних умовах та забезпечувати урожай. А сівалка Hybrid T6 від Claydon — чудовий інструмент для цього.

Виконано за допомогою Disqus