В Україні можуть затвердити процедуру уникнення подвійної реєстрації земельних ділянок

26 листопада 2020 108 0
В Україні можуть затвердити процедуру уникнення подвійної реєстрації земельних ділянок
Kurkul.com

Кабінет міністрів України пропонує затвердити процедуру уникнення подвійної реєстрації земельних ділянок для фізичних осіб. Про це ідеться в постанові уряду, повідомляє АgroРolit.com.

Зазначається, що постановою Кабміну пропонується затвердити процедуру погодження звірки даних Реєстру речових прав на нерухоме майно з відомостями Державного земельного кадастру. Це має унеможливити здійснення подвійної реєстрації земельних ділянок фізичними особами.

«Відповідно до абзацу четвертого підпункту 3 5 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 5 грудня 2019 р. №340-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству» Кабінет міністрів постановляє: затвердити порядок проведення звірки відповідності відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо земельних ділянок, речові права та їх обтяження на які зареєстровано, із відомостями Державного земельного кадастру щодо наявності державної реєстрації таких земельних ділянок, що додається», —йдеться у постанові.

Читати за темою: З 1 липня 2021 року в Україні не запрацює ринок землі — експерт

Виконано за допомогою Disqus