Понад 4 тисячі агропідприємств отримали компенсацію відсотків за кредитом

27 листопада 2020 76 0
Понад 4 тисячі агропідприємств отримали компенсацію відсотків за кредитом
Kurkul.com

За попередніми підсумками реалізації державної програми «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів у 2020 році», аграріям компенсовано майже 1,05 млрд грн із 1,2 млрд грн запланованих. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

«Цього року, завдяки програмі здешевлення кредитів в аграрну галузь, залучено 24,8 млрд грн. За звітній період програмою скористалися понад 4,2 тис. аграрні підприємства. За рахунок цього додаткового фінансування вони змогли оновити лінії з виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, побудувати сховища для зберігання овочів, фруктів та ягід, а також покрити інші виробничі витрати», — відмітив Ігор Петрашко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Відзначається, що найбільше кредитів компенсовано в таких областях:

  • Одеська — 91,6 млн грн,
  • Харківська — 71 млн грн,
  • Тернопільська — 68,9 млн грн,
  • Вінницька — 66,5 млн грн,
  • Черкаська — 65,4 млн грн.

Із 36 уповноважених банків, з якими Мінекономіки підписало Меморандум з питань реалізації державної підтримки сільгосптоваровиробників, 33 взяли участь у виконанні програми підтримки.

Читати за темою: Аграріям виділили 123 млн грн на часткову компенсацію вартості техніки

Виконано за допомогою Disqus