Відомості про зрошувані землі будуть вноситись до земельного кадастру

30 листопада 2020 49 0
Відомості про зрошувані землі будуть вноситись до земельного кадастру
Kurkul.com

Відомості про меліоративні мережі та зрошувані землі будуть вноситися до земельного кадастру, а права на насосні станції, трубопроводи — до реєстру речових прав на нерухоме майно. Про це розповів народний депутат, член аграрного комітету, голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління у сфері агропромислового комплексу Олег Тарасов у матеріалі «Закон і вода: де взяти воду агросектору?» на Latifundist.com.

«Водночас для організації водокористувачів (ОВК) буде передбачена заборона на відчуження майна, отриманого у власність, крім випадків проведення заміни застарілих або зіпсованих об'єктів (їх окремих складових) на нові, на передачу майна в оренду, лізинг, управління, заставу, на зміну цільового призначення такого майна. Також на нього не може бути звернено стягнення за рішенням суду або накладено арешт», — зазначив Олег Тарасов.

Чи не основне тут те, за словами нардепа, що тим, хто бажає інвестувати в зрошення через 2 роки після запровадження інституту ОВК буде надана можливість приватизувати об'єкти меліоративної інфраструктури.

«Тобто будуть існувати стимули вкладатися в зрошення, оновлювати мережі і споруджувати нові для забезпечення як своїх, так і прилеглих господарств водою. Такий підхід суттєво підвищить зацікавленість бізнесу в розвитку цієї сфери», — підсумував Олег Тарасов.

Читайте також: В Україні неможливе промислове вирощування овочів без зрошення — думка

Виконано за допомогою Disqus