Рейдери намагаються захопити цукрозавод на Вінниччині

30 листопада 2020 4469 0
Рейдери намагаються захопити цукрозавод на Вінниччині
Kurkul.com

Держреєстратор з Брацлава вніс запис про зміну директора Іллінецького цукрозаводу. Сталося це 27 листопада. Дещо раніше акції двох законних співвласників переписали на невідомих людей. На заводі вбачають у цьому підготовку до рейдерства, тому посилили охорону. Про це повідомила на своїй фейсбук сторінці директор заводу Юлія Десюк.

Юрист випадково дізналася, що у їхньому ТОВ з’явилися нові власники. У зв’язку з цим внесено зміни у реєстрі власників. Своїх часток позбулися Анатолій Кучинський і його сестра Ліля Кучинська.

Зазначається, що 18 листопада київський нотаріус Світлана Маляренко видала доручення за №2551 на купівлю-продаж пакету акцій Анатолія Кучинського. Раніше, 29.09.2020, таке само доручення за №644 видала інший нотаріус Оксана Шадко. За цим документом було надано право на купівлю-продаж пакету акцій Лілії ІКучинської. Переоформили на третіх осіб

«Ні Ігор Кучинський, ні його сестра Ліля нікому не надавали такого права. Все це оформили без них, як кажуть, за їхньою спиною», — зазначила Юлія Десюк.

Читайте також: Світовий дефіцит цукру збільшиться майже на 3 млн т — прогноз

Після того, як невідомі отримали нотаріально засвідченні доручення, вони оформили сам факт купівлі-продажу акцій. Таку нотаріальну дію провела вінницький нотаріус Яна Ярова. Видані нею документи датовані 24 і 26 листопада нинішнього року.

«Але на цьому афера не закінчилася. Нові власники частки акцій заводу тут же переоформили їх на третіх осіб. Розтягнули шахрайський ланцюжок, аби внести більше плутанини. 27 листопада вони вчинили ще одну аферу. Державний реєстратор Брацлавської селищної ради зареєстрував нового директора заводу. На одному з сайтів значиться, що 27 листопада на Іллінецькому цукровому змінився директор. Була: Юлія Десюк, став: Сергій Удовенко», — йдеться у повідомленні.

Як пояснила Юлія Десюк, вони добилися ухвали суду на заборону подальшого проведення реєстраційних дій.  

Поки що на заводі пильнують, аби на територію не проникли «непрошені гості». Директор наголошує, що завод працює кожен сезон на переробці цукрових буряків безперервно з 2003 року.

Виконано за допомогою Disqus