У Великобританії знищать понад 10 тисяч індиків через пташиний грип

30 листопада 2020 34 0
У Великобританії знищать понад 10 тисяч індиків через пташиний грип
pixabay.com

У Великій Британії на фермі у Північному Йоркширі знищать 10,5 тис. індиків після того, як пташиний грип був підтверджений в одного із птахів. Про це повідомляє УНН.

«Штам пташиного грипу H5N8 був виявлений у приміщенні для відгодівлі індиків поблизу Норталлертона у суботу, 28 листопада. Птахи будуть гуманно вибиті, щоб зупинити поширення хвороби, сказали у департаменті розвитку сільських територій (Defra)», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ризик для громадського здоров'я від вірусу дуже низький. Проте на місці знаходиться зона тимчасового контролю — зона охорони 3 км відразу навколо місця спалаху і 10 км зони спостереження навколо цього.

«Ми терміново шукаємо будь-які докази поширення хвороби, пов'язані з цією фермою, щоб контролювати й ліквідувати її. Власники птахів повинні бути готові до будь-яких ознак захворювання, негайно повідомляти про підозру на захворювання і гарантувати, що вони підтримують хорошу біобезпеку у своїх приміщеннях», — повідомила Крістін Міддлміс, головний ветеринарний офіцер Defra.

Читати за темою: У Литві виявлено коронавірус у норок

Виконано за допомогою Disqus