В Ірані через пташиний грип знищено 40 % усієї домашньої птиці

21 лютого 2018 99 0
В Ірані через пташиний грип знищено 40 % усієї домашньої птиці
Kurkul.comВ Ірані через пташиний грип знищено 40 % усієї домашньої птиці

ЗМІ Ірану повідомляють, що влада знищила орієнтовно 25 млн птахів через спалахи пташиного грипу, хоча у звітах не зазначається тип вірусу. Голова Тегеранської асоціації виробників птиці сказав, що кількість знищеної домашньої птиці становить 40 % від загального поголів’я в Ірані. Раніше Іран повідомив про перші випадки пташиного грипу H5N6 на Близькому Сході в результаті спалаху серед диких качок у провінції Гілан у північній частині країни. Про це повідомляє ukragroconsult.com.

Крім того, згідно з доповіддю Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (OIE), в Іраку вірус пташиного грипу H5N8 знову вдарив по комерційній фермі недалеко від мегаполісу Багдада.

Інші країни регіону також повідомили про нещодавні виявлення вірусу H5N8, включаючи Саудівську Аравію й Ізраїль. Афганістан також повідомляє про високопатогенні спалахи H5, хоча поки немає інформації про підтип.

Згідно з доповіддю Міжнародного епізоотичного бюро від 10 лютого, міністерство сільського господарства Камбоджі повідомило про новий спалах вірусу пташиного грипу H5N1. Цього разу на пташиній фермі в Мондолькірі на сході країни, недалеко від кордону з В’єтнамом.

Власник ферми повідомив 30 січня, що 14 із 60 хворих птахів показали клінічні ознаки вірусу, а зразки від двох померлих птахів були відправлені на тестування, яке 1 лютого підтвердило наявність вірусу H5N1. Уся птиця на фермі була знищена.

Південна Корея також повідомила про новий спалах H5N6 в провінції Південний Чхунчхон у західній центральній частині країни. Останній спалах зафіксовано 8 лютого, у результаті чого було знищено 137 з 21 тис. птахів, що утримуються на птахофермі. З листопада Південна Корея повідомила про декілька спалахів, пов’язаних із новим реассортантним вірусом H5N6.

У Тайвані зафіксовано 16 спалахів, пов’язаних із високопатогенним пташиним грипом H5N2. Спалахи почалися між 4 і 31 січня, вражаючи птахів у районах Пінтун, Чанхуа, Юньлінь, Чіайі й Ілан, а також у містах Тайчжун і Тайнань. Усе це комерційні ферми з ураженими птахами, включно з підприємствами з виробництва курчат, гусей і качок. У сукупності вірус убив понад 11 тис. з 129 тис. птахів, а ті, що залишилися, були відбраковані в рамках заходів по боротьбі з хворобою.

Виконано за допомогою Disqus