Зростання імпорту кукурудзи Китаєм стимулює світові ціни на зерно

30 листопада 2020 3578 0
Зростання імпорту кукурудзи Китаєм стимулює світові ціни на зерно
Kurkul.com

Китай має намір імпортувати більше кукурудзи з США. Так, в 2021 р. обсяги імпорту перевищать максимальні очікування ринку, що призведе до тиску на світові ціни на зерно. Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія Cofco Corp. продала 10 млн т кукурудзи китайським приватним підприємствам і, ймовірно, збільшить закупівлі у США. Це може привести до того, що загальний імпорт американської кукурудзи Китаєм в 2021 р. досягне 30 млн т.

«Ці закупівлі, на додаток до річних квот на імпорт кукурудзи в Китай, можуть підняти зростання ф'ючерсів на біржі в Чикаго, які вже досягли найвищого рівня з липня 2019 р. Зернові різко зросли на тлі стійкого споживання в Китаї, при цьому внутрішні ціни на кукурудзу близькі до рекордних, оскільки попит на корм для свиней і птиці зростає, а державні резерви скорочуються», — йдеться у повідомленні.

Читати також: На Запоріжжі критично знизилось виробництво сільгосппродукції

Інвестори та виробники також відстежують, як Китай закупляє сільськогосподарську продукцію у США на $36,5 млрд у 2020 р. і на $43,5 млрд в 2021 р. Хоча загальні закупівлі поки не відповідали умовам торговельної угоди, імпорт американського зерна в останні місяці різко зріс, оскільки економіка зміцнюється, і Китай відновлює поголів'я свиней.

Cofco підписала угоди про постачання з приватними заводами ще на 10 млн т. Частина з них прибуде в першій половині 2021 р.

«Зростання поставок породив чутки про те, що Китай може стати найбільшим імпортером кукурудзи у світі. За оцінкою USDA, Китай може закупити 22 млн т в сезоні 2020/21, в той час, як Goldman Sachs Group Inc. заявила, що поставки можуть вирости до 33 млн т у 2021 р.», — відзначається у матеріалі.

Читати також: Експерт порадив, як покращити урожайність кукурудзи в несприятливих умовах

Виконано за допомогою Disqus