Бразилія вперше за 10 років імпортувала сою

2 грудня 2020 134 0
Бразилія вперше за 10 років імпортувала сою

Судно з 30,5 тис. т соєвих бобів з США прибуло в п'ятницю, 27 жовтня, в Бразилію. Повідомляє Latifundist.com, з посиланням на Successful Farming.

Відзначається, що в цьому році Бразилія продала великі обсяги сої Китаю, залишивши мало запасів олійної для внутрішнього споживання країни. Ситуація призвела до зростання цін на корми для ВРХ і спровокувала внутрішню продовольчу інфляцію.

Влада заявила, що судно Discoverer доставить через порт Паранагуа перший вантаж сої як мінімум за 10 років. Очікується, що судно буде пришвартовано в період з 7 до 15 грудня.

Згідно з даними про доставку, Discoverer був зафрахтований Louis Dreyfus Company. 

«Його поява знаменує собою зміну парадигми для Бразилії, одного з найбільших у світі експортерів продовольства. Хоча, за світовим торговельним стандартам, 30,5 тис. т невеликий обсяг, проте це найбільший вантаж сої, яку Бразилія закуповувала в США з 1997 року», — зазначається в матеріалі.

Крім того, Бразилія тимчасово призупинила 16 жовтня дію імпортних мит на сою з країн, що не входять в торговий блок Mercosur. За даними групи з переробки олійних культур Abiove, у 2020 р. країна повинна імпортувати 1 млн т сої, що є найвищим показником з 2008 р.

При цьому, як заявила бразильська група Abiove, імпорт генетично модифікованої (ГМО) сої Бразилією з США може створити регуляторні ризики, оскільки обидві країни по-різному підходять до схвалення біотехнологічного насіння.

Читайте також: Зростання імпорту кукурудзи Китаєм стимулює світові ціни на зерно

Виконано за допомогою Disqus