В Україні посилять вимоги до маркування молочної продукції

3 грудня 2020 85 0
В Україні посилять вимоги до маркування молочної продукції
pixabay.com

Комітет з питань земельної та аграрної політики Верховної Ради України підтримав законопроєкт №3516 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів, що імітують молоко та молочні продукти». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Зазначено, що законопроєкт підтримали 13 народних депутатів із 15 присутніх.

Один зі співавторів проєкту закону народний депутат Олег Тарасов зазначає, що цей законопроєкт стосується  харчових продуктів, які імітують молоко та молочні продукти, яким, зокрема, встановлюється жорстка фінансова відповідальність за порушення вимог щодо маркування, реалізації молочних та імітаційних продуктів на рівні закону.

«Потреба у захисті інтересів споживачів молочних продуктів назріла вже давно, ще з того часу, як з’явилися технологій виробництва молочних харчових продуктів з використанням рослинних (пальмових) жирів, білків, замінників лактози тощо», — повідомив він.

Також Олег Тарасов відзначив, що проблема масштабної фальсифікації молочної продукції призвела до того, що протягом останніх років в Україні спостерігається значне зменшення споживання молочних продуктів на внутрішньому ринку, яке не перевищує 50% фізіологічної потреби людини. Громадяни просто не мають можливості відрізнити якісний продукт на полицях продуктових магазинів від замаскованих під них підробок.

Детальніше про це йдеться у матеріалі «Масло немасляне» на полицях магазинів, або чому потрібно приймати законопроєкт 3516 про «відбілення» ринку молочних продуктів».

Читати за темою: Сума підтримки тваринництва в бюджеті-2021 мізерна — думка

Виконано за допомогою Disqus