Названо чисельність гризунів на полях України

8 грудня 2020 68 0
Названо чисельність гризунів на полях України
pixabay.com

За аналізами матеріалів моніторингу областей України, температурний режим та достатня кількість повноцінних кормів на переважній більшості території країни забезпечують задовільну життєдіяльність мишоподібних гризунів. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби України.

Проте зазначається, що значного підвищення чисельності та активного розселення гризунів не відмічається.

В озимих посівах майже усіх регіонів нараховується 1-3 (осередково в полях Запорізької, Львівської, Херсонської областей до 4-5) жилих колоній на 1 га.

Осередки високої чисельності гризунів (3-6 колоній на 1 га), виявлені в Запорізькій області на озимині, посіяній після соняшника, гороху.

«В заселених гризунами багаторічних травах, садах, неораних землях, полях після просапних культур мають місце 2-5 (у Вінницькій, Волинській, Запорізькій, Івано-Франківській, Житомирській, Херсонській областях до 6-8 жилих колоній на 1 га) з чисельністю жилих нір на одну колонію — 30-40 штук (Херсонська обл.)», — йдеться у повідомленні.

За слабкого та середнього ступенів у згаданих областях гризуни пошкодили 1-15% рослин озимих зернових та ріпаку, а також багаторічних трав.

У Луганській, Херсонській областях на незораних площах після соняшнику, кукурудзи та на багаторічних травах кількість нір курганчикової миші — 1-4 (до 8) на 1 га.

Читати за темою: UKRAVIT надає аграріям послугу з перевірки продукції на вміст хлорпірифосу

Виконано за допомогою Disqus