На Івано-Франківській аквафермі вирощують африканських сомів

8 грудня 2020 203 0
На Івано-Франківській аквафермі вирощують африканських сомів
pixabay.com

В Косівському р-ні Івано-Франківської обл. працює перше в області рибне господарство, в басейнах якого вирощують екзотичного африканського або кларієвого сома. Про це повідомляє Івано-Франківський рибоохоронний патруль

Рибоводний цех обладнаний басейнами різного розміру, спеціальними резервуарами для ікри та акваріумами для мальків. Під час зростання молодь африканського сома поступово переселяють з одного басейну до іншого.

«Робота акваферми розпочалась із завозу першої партії малька з Голландії. Сьогодні в господарстві уже є своє маточне поголів’я, ікра та мальки. За 14 місяців з малька 1 г виростає 6 кг сом. Враховуючи щільність посадки риби близько 500 кг/м³ води, в одному басейні може вирости до 5,5-6 т товарної риби», — йдеться у повідомленні.

Власник ферми планує використати рибне господарство для створення науково-навчальної бази щодо повносистемного вирощування кларієвого сома (від ікри до товарної риби). Вже сьогодні підприємство може продавати малька африканського сома для інтенсивного підрощування. 

Читати за темою: В Україні необхідна ідентифікація всієї тваринницької продукції — Травецький

Виконано за допомогою Disqus