Кабмін скоротить чисельність працівників Держгеокадастру

10 грудня 2020 127 0
Кабмін скоротить чисельність працівників Держгеокадастру
pixabay.com

Кабмін ухвалив постанову, яка затверджує граничну чисельність працівників Держгеокадастру фактично удвічі меншу від того, яка є сьогодні. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр Денис Шмигаль.

Передбачається скорочення граничної чисельності працівників системи Держгеокадастру на 57% — до 4,317 тис. штатних одиниць, в тому числі 4,264 тис. держслужбовців.

«Ще одне важливе питання — робота Держгеокадастру. Пройшли місцеві вибори, а це значить, що ми завершили перший етап децентралізації. У рамках цієї реформи на місця були передані дуже великі ресурси, зокрема і земля у розмірі понад 2 млн га. Передача земель в управління громад означає, що держава більше не буде утримувати величезний штат Держгеокадастру», — зазначив Денис Шмигаль.

Читати за темою: Обласні управління Держгеокадастру ліквідують протягом двох місяців

За його словами, утримання Держгеокадастру у 2019 р. обійшлось платникам податків у майже 2 млрд грн.

«У відомстві працює понад 9 тисяч осіб. Сьогодні уряд ухвалить постанову, яка затверджує граничну чисельність працівників фактично удвічі меншу від того, яка є сьогодні», — додав прем'єр.

Також буде оптимізована структура та ліквідовані відділи у районах, натомість створюються єдині відділи надання адмінпослуг.

Виконано за допомогою Disqus