У Харкові створили кластер моніторингу земель

12 грудня 2020 79 0
У Харкові створили кластер моніторингу земель
Kurkul.com

У Харкові в Національному аерокосмічному університеті ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» створили науково-практичний кластер. Займатиметься він зокрема і визначенням якості земельних угідь. Повідомляє Zemelka.ua.

Про це розповів ректор університету Микола Нечипорук.

За задумом організаторів працюватиме кластер як об’єднувальний простір усіх учасників, котрі прагнуть докласти своїх знань та зусиль у розв'язанні проблем боротьби з технологічними катастрофами.

До того ж напрацювання регіонального центру стануть корисними й у розв'язанні екологічних проблем, виявленні та попередженні несанкціонованого видобутку корисних копалин, розповів завідувач кафедри геоінформаційних технологій та космічного моніторингу Землі НАУ «ХАІ» Станіслав Горелик.

Напрацювання може стати в пригоді навіть працівникам ДСНС, яким за допомогою математичного моделювання надаватимуться прогнозні моделі при виникненні надзвичайних ситуацій.

В перспективі, за словами Станіслава Горелика, залучивши профільних фахівців, кластер може стати і чудовим інструментом моніторингу лісонасаджень з метою запобігання незаконних вирубок.

Читайте також: В Мін’юсті розповіли, що загрожує власникам землі зі старими державними актами на землю

Виконано за допомогою Disqus