Експерт розповів, як збільшити дохід з вуликів

14 грудня 2020 329 0
Експерт розповів, як збільшити дохід з вуликів
Kurkul.com

За умови застосовування сучасних методів можна не лише зменшити проблеми бджільництва, а й значно збільшити прибутки. Про це розповів Максим Євлампієв, заступник голови Миколаївського міського товариства бджолярів та власник пасіки на 100 бджолородин, у матеріалі «Як збільшити прибуток з одного вулика» на Kurkul.com.

Він відзначає, що одним зі шляхів збільшення прибутків є використання сучасного обладнання. Зокрема фахівець радить придбати синхронно-обертову автоматичну, апіліфти (візки пасічні), застосовувати електричні прилади (електричний ніж «Гуслія», ваги). 

«Завдяки застосуванню сучасного обладнання відбувається прискорення відкачування меду, що відіграє дуже важливу роль на шляху до зменшення собівартості продукції», — пояснив Максим Євлампієв.

Також він радить використовувати промислові технології — корпусні вулики, адже відкачувати такі рамки набагато легше. За його словами, така система буде забирати менше часу на обслуговування кожного вулика, що дозволить якомога менше заглядати до вулика. Адже кожне його відкриття порушує роботу бджіл, що ніяк не сприяє прибутку.

«Впровадження промислових технологій навіть на невеликих пасіках дозволяє зменшити витрати енергії, часу, а також коштів. Впровадження промислових технологій навіть на невеликих пасіках дозволяє зменшити витрати енергії, часу, а також коштів», — підсумовує експерт.

Читати за темою: В Україні зростає виробництво меду

Виконано за допомогою Disqus