Україна та Катар подвоїли обсяги двосторонньої торгівлі за рік

21 грудня 2020 43 0

За останній рік Україна та Катар досягнули найвищого показника обсягів двосторонньої торгівлі за всю історію дипломатичних відносин між двома країнами. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що попри карантинні заходи та обмеження, спричинені пандемією COVID-19, Україна та Катар залишаються надійними партнерами в торгово-економічних відносинах. Останній рік демонстрував позитивну динаміку, зокрема, досягнуто найвищого показника обсягів двосторонньої торгівлі за всю історію дипломатичних відносин між двома країнами.

«За результатами 9 місяців 2020 р. товарообіг між Україною та Катаром подвоївся і склав $99,15 млн. Україна, як провідний експортер сільгосппродукції, докладає всіх зусиль, щоб гарантувати безперебійне постачання продуктів харчування на зовнішні ринки, гарантуючи продовольчу безпеку», — підкреслив Ігор Петрашко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Крім того, Україна розглядає Катар як перспективний ринок для збільшення поставок сільськогосподарської продукції. В цьому контексті важливою є систематична взаємодія між компетентними органами обох країн у галузі СФЗ та затвердження нових форм ветеринарних сертифікатів для розширення товарного асортименту.

Читати за темою: Україна відкриватиме нові ринки збуту свіжої лохини

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою